News

Fødevarespirer mødte stærke startups

August 25, 2017

Torsdag mødtes grønne entreprenører med succesfulde startups til en eftermiddag i gastronomiens tegn. Succesfulde UrbanWineBox delte ud af erfaringer fra idé til travle timer i en vinkælder. Og tre fødevareprogrammer – heriblandt Growing Food CPH – fortalte om deres tilbud til fødevare-entreprenører.

Personlig passion og ønsket om at løse en udfordring kombineret med et økonomisk potentiale. Det er grundelementet i UrbanWineBox’s forretningsmodel, lød det fra Nicolai Ahlefeldt, forretningsudvikler i den fremadstormende startup, som paradoksalt nok opbevarer vine i en kælder nogle meter under Danmarks tidligere øl-epicenter - Carlsbergbyen. 

”Byboere mangler plads, og vinkulturen vokser,” indledte Ahlefeldt. ”Mange drikker vin, men der er også en hel del, som investerer i vin og ønsker, at flaskerne kommer ud at leve. Så vi så et behov for en markedsplads, hvor folk hjælpes til at opbevare, købe og sælge den gode vin med fokus på peer-to-peer.” 

UrbanWineBox, der gik live i oktober 2016, har haft fokus på at holde gebyret for salg og køb på et procentniveau et godt stykke under de gængse auktionshuse. Nicolai Ahlefeldt forklarede, at ham og kollegerne selv bryggede et regnestykke sammen, der lød på, at gensalgsmarkedet for vin ligger på omkring 100 mio. kr. om året. En procentandel på henholdsvis seks og fire procent burde dermed kunne give en betragtelig indtjening.

”Vi forventer et break even i 2018,” understregede han smilende, inden han gik hen til vintønden, bød på vin og svarede på spørgsmål fra de mange nysgerrige deltagere på dagen. 

UrbanWineBox har pt. 1.000 brugere og plads til ikke mindre end 100.000 flasker i vinkælderen. Planen er at lancere nye funktioner med mulighed for bud, tilknyttede vinkældre samt torsdagsbar og vinsmagninger. UrbanWineBox har været et CAPNOVA porteføljeselskab siden foråret 2017. 

Efter oplæg fra UrbanWineBox, Dare To Eat og Average Meatballs to tre acceleratorforløb over for at fortælle om deres programmer for fødevare-entreprenører: Growing Food CPH samt Fremtidens Madscene og Copenhagen Food Startup. Eftermiddagen blev sluttet af med lækker mad og drikkevarer fra de tre startups samt masser af dialog og spørgsmål kryds og tværs mellem engagerede fødevare-entusiaster. 

Læs om Growing Food CPH er noget for dig her.

----------------------------------------------------------------- 

Om Succes som food startup torsdag den 24. august

Programmet blev præsenteret i samarbejde mellem Fremtidens Madscene, Growing Food CPH og Greater Copenhagen Food Startup - 3 nye projekter, som tilbyder målrettet viden, acceleratorforløb, mentornetværk og forretningsudvikling specifikt til fødevare-startups og fødevarervirksomheder. Stærke teams bag DareToEat, UrbanWinebox og Average Meatballs delte ud af deres erfaringer med at gå fra ide til forretning i fuld fart.